6600 Szentes, Deák Ferenc utca 53 – 55. Tel.: 63 / 562 -380, Fax: 63 / 562 – 381, e-mail: szentesideaksuli@gmail.com, OM: 029624
Üdvözlet

Üdvözöljük iskolánk honlapján!

🙂

Alapítványunk

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány számlaszáma:
19084231 – 1 – 06
Köszönjük adója 1 %-át!

Rendkívüli helyzet


2020. 03. 15. vasárnap

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Mint arról bizonyára mindenki értesült már, 2020. 03. 16. hétfői naptól nem lehet iskolába jönni. Sem a diákok, sem a pedagógusok nem tartózkodhatnak az iskola épületében. Kizárólag az intézményvezetés lesz jelen és egyenlőre a technikai személyzet. Felsőbb utasításra kizárólag olyan szülők gyermekeinek biztosíthatunk kiscsoportos (2-5 fős) felügyeletet, akik munkakörükből kifolyólag aktívan és tevékenyen részt vesznek a koronavírus elleni küzdelemben (pl. olyan egészségügyi dolgozók, akik a koronavírus miatti feladatokat látnak el). Ugyanakkor fontos tudni, hogy a kiscsoportos felügyeletet senki nem javasolja az esetleges fertőzésveszély fokozott lehetősége miatt. Mindenképpen fontos lenne otthoni körülmények között vigyázni a gyermekekre!

A másik nagyon fontos dolog az, hogy 2020. 03. 16. hétfői naptól NEM TANÍTÁSI SZÜNET LESZ. Csupán arról van szó, hogy az iskolai kereteken belül zajló tanítás, az elkövetkező hetek során (nem tudni mennyi ideig) távoktatás formájában valósul meg. A tanulás minden diák számra éppúgy kötelező otthon is, ahogyan eddig az iskolába járás is kötelező volt!

Iskolánk pedagógusai is otthoni körülmények között fognak dolgozni, egymással éppúgy online tartják a kapcsolatot, ahogyan a diákokkal és a szülőkkel is. Nevelőtestületi értekezletet is online módon valósítunk meg.  Otthon állítjuk össze a tananyagot, a teszteket és otthon javítjuk az elkészített, beküldött feladatokat, otthonról válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Kapcsolattartáshoz a legismertebb online csatornákat használjuk (facebook, g-mail).

Jelenleg is gőzerővel dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban, a lehető leghatékonyabbá tegyük az online formában megvalósuló tanítást – otthoni tanulást. Keressük a megoldását annak, hogyan lehetne viszonylag egyszerűen továbbítani a diákok felé a tananyagot és visszakérdezni a megtanultakat. Igyekszünk közös megoldást találni, hogy a gyerekeknek a lehető legegyszerűbb legyen. Eleinte nehéz lesz!

Kérjük a szülőket, segítsék gyermekeiket ebben és igyekezzenek elérni, hogy minél önállóbb módon tudjanak részt venni a tanulás folyamatában. Az osztályfőnökök alsó tagozaton szülői e-mail címeket kérnek. Felső tagozaton pedig szeretnénk valamennyi diáknak saját e-mail címet, melyen át a diák közvetlen kapcsolatba léphet tanárával. Mivel a google lehetőségeit is szeretnénk kihasználni fontos, hogy minden leadott e-mail cím GMAIL.COM végződésű legyen!!!! Különösen fontos ez a felsős tanulók esetében. A már meglévő e-mail címeket napi szinten figyeljék a gyerekek / szülők, hiszen azon keresztül kapják meg a feladatokat. Ha a gyerekek nem tudják még használni a g-mail fiókot (különösen a kisebbek), kérjük tanítsák meg nekik, hogyan kell e-mail levelet fogadni, csatolmányt megnyitni, valamint e-mailt küldeni és ahhoz mellékletet csatolni! Mindamellett használni igyekszünk a facebook csoportokat is, melyek osztályonként léteznek.  Ezekbe a csoportokba is érdemes a diákokat éppúgy bevonni, mint a szülőket.

Hogyan segítsük gyermekeinket szülőként?

  1. Mindenképpen beszélgessenek el gyermekeikkel a helyzet komolyságáról és fontosságáról, az önálló tanulás szükségességéről.
  2. Következetesen osszák be a gyerekek idejét. Alakítsanak ki a gyerekkel közösen otthoni órarendet, amit be kell tartania. pl. 9.00 – 12.00 és 14.00 – 16.00 óráig tanuló idő van! 9.00- 9.45 matekozol, 10.00 – 10.45 irodalmat tanulsz, stb…
  3. Iktassanak be szünetet éppúgy ahogy az iskolában is van. pl. 45 percenként 15 perc szünet. Ezt tartassák be!
  4. Tanulás előtt reggelizzen meg a gyerek! Napközben igyon sok folyadékot és vigyen a szervezetébe elegendő C vitamint. Egyen minden nap gyümölcsöt és zöldséget is!
  5. Minden nap legyen ebédidő és azt követően kis pihenő idő is!
  6. Minden nap legyen a gyerek friss levegőn is. Ha van rá lehetőség nyugodtan segíthet a kerti munkákban. pl. 11.00 – 11.45 technika óra keretein belül kimegy kicsit ásni 🙂
  7. Következetesen kérjék számon, hogy a gyermek mit csinált egész nap! pl. Milyen feladatokat végzett el, milyen leckét küldött be a tanár felé.
  8. Biztosítsák az osztálytársakkal való online vagy telefonos kommunikáció lehetőségét az együtt tanulás az egymás segítésének érdekében. A társakkal való személyes kapcsolattartást minimálisra kell csökkenteni.
  9. Legyen a gyerek tanulókörnyezetében rend! Tegyen minden nap rendet az íróasztalán!
  10. (Felsős tanuló esetében) legyen a gyerek rendelkezésére bocsátva számítógép (ha van otthon), internet elérési lehetőséggel.

2020. 03. 15. vasárnap
Kedves Szülők!
 
Hétfőtől nem lehet bejönniük a diákoknak az iskolába. Ennek ellenére, amennyiben van igény rá, ebédet lehet kérni, és azt ételhordóban el lehet vinni. Aki igényel ebédet hétfői naptól fogva, az jelezze az OSZTÁLYFŐNÖK felé. Fontos tudni, hogy ez most igényfelmérés! Miután összegyűjtöttük az igényeket, további ntézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy az ebédet meg is kapják a gyerekek. Pontos tájékoztatást azt követően tudunk adni.
 
Felmerült kérdésekre is válaszolunk:
Ebédbefizetés elmaradását a jövő héten március 17. kedden lehet pótolni. 7.00 – 10.00 és 14.30 – 16.00 óráig.
A gyerekek felszerelését, tankönyveiket jövő héten márius 17. kedden és március 18. szerdán lehet elvinni reggel 7.00 – 17.00 óráig.
 
Kérjük továbbra is kisérjék figyelemmel facebook oldalunkat és iskolánk weboldalát. Igyekszünk minden fontos dologról folymatos tájékoztatást adni!
 
Türelmüket és együttműködésüket köszönjük!

2020. 03. 13. péntek
Kedves Szülők!
A koronavírus miatt kialakult helyzettel kapcsolatosan azonnal tájékoztatni fogunk, ahogy tőlünk telik. Kérjük legyenek türelemmel és kisérjék figyelemmel iskolánk facebook oldalát, valamint az iskola weboldalát. Minden szükséges információt igyekszünk időben, a lehető leggyorsabban az Önök rendelkezésére bocsátani.
Köszönjük megértésüket!
 
Varga Sándorné
intézményvezető

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy a KRÉTA ELLENŐRZŐ
belépési azonosítókat
ne a KRÉTA belépési felületen át igényeljék,
hanem minden esetben
az osztályfőnöktől kérjék!
Köszönjük együttműködésüket!

E-NAPLÓ

Csengetési rend

1. óra:   8.00 – 8.45
2. óra:   9.00 – 9.45
3. óra: 10.00 – 10.45
4. óra: 10.55 – 11.40
5. óra: 11.50 – 12.35
6. óra: 12.45 – 13.30
7. óra: 13.40 – 14.25
8. óra: 14.30 – 15.15
9. óra: 15.15 – 16.00

Fabebook oldalunk